trešdiena, 2015. gada 25. marts

Ko dāvināt bērnam?

Ko dāvināt bērnam? Pirmkārt, mīlestību un uzmanību. Sākumā patiešām neko vairāk arī nevajag:) Un arī vēlāk ne, jo bērna zinātkāre un iztēle palīdz atrast daudz interesantu lietu sev apkārt, kuras pētīt, ar kurām rotaļāties... Ja viņam to ļauj:) Pieaugušie nereti domā citādi: vieni ražo, citi pērk:) Un arī bērni sāk gribēt vairāk vai tieši to, kas bija tam un tam dārziņā...
Pieaugušo novērojumi liecina, ka bērniem vislabāk patīk rotaļāties ar (top 15:)):
  1. Virtuves piederumiem (īstajiem). Un ne tikai virtuvē, bet arī ārā, tāpēc nesteidzieties izmest pannas un katlus , kuras "pierauj ēdienu", atkritumos:)
  2. Lego klučiem;
  3. Klucīšiem. Īpaša vērtība koka klučiem;
  4. Dzīvnieku figūriņām (ne mīkstajām), kuras var papildināt ar fermu;
  5. Rotaļu transportu. Piedevām var būt trase, dzelzceļš;
  6. Lellēm. Un ja vēl leļļu māja piedevām:) Citiem ļoti patīk aprūpējamās lelles (barot, pamperus mainīt). Neaizmirsīsim, ka lelles, tāpat arī transports patiktu abiem dzimumiem, ja vien tā iespēja:)
  7. Dakteru komplektiem. Nereti gan piedāvātie komplekti ir tik sliktas kvalitātes, ka tad jau labāk uzreiz īstu stetoskopu:)
  8. Krāsām;
  9. Radošajiem komplektiem (ar plastilīnu vai citām veidojamajām masām, pērlītēm krellīšu vēršanai; mans favorīts ir pērlītes, no kurām taisa termomozaīkas);
  10. Galda spēlēm (līderos - puzles);
  11. Grāmatām. Bērniem ļoti patīk šķirstīt savus fotoalbumus, tikai nu jau vairs reti kuram tāds ir:)
  12. Mūzikas instrumentiem;
  13. Mammas uzšūtu mīksto mantu;
  14. Skrejriteņiem vai līdzsvara riteņiem;
  15. Savu māju, telti.
http://www.maminuklubs.lv  lapā atradu interesantu informāciju par dāvanu izvēli, pamatojoties uz bērna temperamenta tipu:
''Holēriķi nespēs noskatīties mulfilmu līdz galam, noklausīties pasaku vai mierīgi pasēdēt un palīmēt kaut ko. Tādam bērnam vajag pastāvīgi mainīgu vidi. Kā dāvana der konstruktors vai šķirošanai piemērota rotaļlieta ar vairākiem elementiem. Tāpat der arī kāds no pārvietošanās līdzekļiem, papīra lelles ar apģērbiem un rotaļlietas spēlēm gaisā.
Sangvīniķis ir visu pirmais - mājās, dārziņā, smilškastē. Viņam patīk eksperimentēt, un patīk aktīvas rotaļas. Kā dāvana derēs bumba, ķegļi, pasakas par spēka vīriem, bruņiniekiem, dzelzceļš, sacīkšu trase.
Flegmātiķis nesteidzas piedalīties it visur, viņš sākumā paskatās, tad padomā un tad, varbūt, izlemj kādā rotaļā iesaistīties. Viņam patīk mierīga darbošanās, tāpēc dāvanai derēs mozaīka, puzle, mazā dārznieka komplekti, galda futbols vai hokejs, pirkstiņlellītes, grāmatas ar lieliem putnu un dzīvnieku attēliem.
Melanholiķis ir smalka būtne. Viņš ir jūtīgs pret visu negatīvo, var sākt raudāt, ja viņam ko bargāk aizrāda. Šķiet, ka viņš visu laiku raud un čīkst un pīkst. Bet tas tā nav. Viņš ir ļoti uzmanīgs, un viņam ir ļoti labi attīstīta intuīcija, patīk darboties ar rokām. Kā dāvana derēs plastilīns, krāsas, flomasteri, gleznošanas piederumi, origami, lupa, skaists kalendārs, bērnu mugursoma.''
http://epadomi.lv lapā no zodiaku skatupunkta:
Auniņiem - dāvanas ar pārsteigumu. Puikas būs priecīgi par spēļu automātu ar gaismas signāliem vai kara datorspēli, bet meitenēm patiks, piemēram, plīša tīģerēns. Nav vērts dāvināt ziedus. To mūžs ir pārāk īss, bet auniem patīk viss dzīvais. Viņiem nepatīk trauki, kristāla vāzes, puķupodi. Citiem vārdiem sakot, nepērciet to, kas viegli lūzt. Vēl viena nianse: auni nepieņem dāvanas no cilvēkiem, kas viņiem nepatīk.
Vērsēniem - kaut ko lielu. Zēniem - milzīgu LEGO komplektu. Meitenēm - dabiska lieluma lelli vai milzīgus pūkainus lāčus un, protams, saldumus.
Dvīņi būs priecīgi par dažādiem sīkumiem - brelokiem, nozīmītēm, flomāsteriem, konstruktoriem. Viņiem patīk ņemties ar klucīšiem, mozaīkām, pužļiem. Viņiem patiks loģiskās spēles, grāmatas un dažādus veidu mīklas.
Vēzīšiem derēs liela pasaku vai fantāzijas grāmata. Atnākot ar dāvanu vēža mājā, neaizmirstiet pasniegt ziedus arī viņa vecākiem, jo tas vēzi darīs laimīgu. Varat lielajā dāvanā paslēpt dažādus niekus un konfektes kā dāvanas vēža bērniem.
Lauvēniem tīkama dāvana būs ”cienījamas” rotaļlietas - mīkstie zvēri, elegantas lelles, spēļu mašīnas, kas izskatās kā īstas.
Jaunavas dod priekšroku miniatūrām lietām. Meitene būs priecīga par mazām lellītēm, bet puisītis ar prieku spēlēsies ar miniatūru konstruktoru.
Svariņiem - breloki, mazas lellītes, nozīmītes un rotājumus vai kaut ko muzikālu un saldu - obligāti krāšņā kastītē. Meitenēm - lelli skaistā mežģīņu kleitā, zēniem - datorspēli.
Skorpioniem dāviniet konstruktorus un ierīces eksperimentu veikšanai, mikroskopus, palielināmos stiklus, kokapstrādes instrumentus, jebkuru rotaļlietu ar noslēpumu vai saistītu ar kustīgām spēlēm.
Strēlniekiem - velosipēdus, mašīnītes, zirdziņus un zvēriņus uz ritentiņiem.
Mežāzēnus sajūsminās rokdarbu vai kokapstrādes komplekti un konstruktori. Nav vērts dāvināt nenopietnas lietas - suvenīrus vai nelielu ziedu pušķīti.
Ūdensvīriņi būs priecīgi par kādu neparastu mājdzīvnieku, piemēram, sesku. Ja vēlaties pārsteigt un iepriecināt, tad uzdāviniet kādu intelektuālu spēli.
Zivtiņām patīk pasakas un piedzīvojumi - jo vairāk pārvērtību un burvestību, jo labāk. Viņi būs laimīgi saņemot burvju mākslinieka komplektu vai diskus ar filmām un spēlēm fantāzijas žanrā."

Te nu varu iekomentēt, ka te varu piekrist gan tam, ko raksta par mana bērna zodiaka zīmi, gan par dažiem pieaugušajiem, kuru dāvanu izvēle bērniem atbilst viņu horoskopa zīmei:D

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru