piektdiena, 2018. gada 20. jūlijs

Hesterhillas noslēpums

Viegli un ātri izlasāma grāmata. Interesanta, kādam biedējoša. Man bail nebija, jo līdzīgus stāstus esmu lasījis, neticu spokiem.
Stāsts ir par brāli un māsu - dvīņiem, kuriem nesen palika 12 gadi. Viņu vecākiem vairs nav tik labas attiecības. Vecāki bieži strīdas, nav viņiem bijis laiks domāts, ko darīt vasarā, tāpēc tēvs izdomā, lai bērni brauc pie vecā tēvoča. Eliots ir gejs un daudzus gadus dzīvo ar Kārlu. Hestera nams ticis pie garāka nosaukuma, jo Eliots ļoti daudz laika pavadījis Anglijā, kur bieži pievieno "hill".Hestera nams atrodas kalnā, tāpēc tam "hill" ir piemērots.
Spociskie notikumi sākās, pirms Mega un Franks sagaidīja tēvoci. Kad Mega saņem sainīti, tur ir atslēga. Māsa un brālis to izmēģina, bet ar šo atslēgu nevar atslēgt nevienas durvis. Tad viņi saņem zīmi, ka jādodas uz pagrabu. Tēvoča darbnīcā atrodas lūka uz to. Pa pazemes tuneli Mega, Franks un Lilija, kura ir Helgas meita, nonāk Hesterhillā nr. 2 - mājā, kāda tā bija pirms 100 gadiem.
Izrādijās, ka Eliots un Kārls nemaz paši nezināja, kas aiz lūkas ir. Kad bērnu misija beidzās, lūka bija sarūsējusi, atslēga pazudusi, tēvoči neticēja, ka bērni tur ir patiešam bijuši.
Visi aprakstītie notikumi ir nereāli, jo cilvēki vēl nespēj ceļot laikā.
Iesaku grāmatu tiem, kam patīk stāsti ar baidīšanos.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru